Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Waystream Elektronikproduktion | 07 maj 2018

Waystream redovisar kraftigt ökad nettoomsättning för 2018

Det första kvartalet 2018 för Waystream AB ledde till att utvecklaren av switchar och routrar fick sin första affär i Italien.
Under kvartalet uppgraderade Waystream sina gigabitswitchar ASR6000 och MS4000 för att möta svensk lagstiftning gällande skatt på kemikalier i viss elektronik.

– Under årets första kvartal har vi som första leverantör av accessutrustning till bredbandsnät lanserat produkter som möter svensk kemikalielagstiftning. Vi har genomfört vår första affär i Italien och erhållit såväl nya kunder som fortsatt förtroende hos strategiskt viktiga stadsnät i Sverige och Norden, säger vd Mats Öberg.

Det italienska ordern kom från Stadtwerke Bruneck, ett stadsnät i Sydtyrolen.

Nettoomsättningen för året ökade med 37 procent jämfört med samma period förra året, och uppgick till 22 miljoner kronor.

– Sammantaget har vi inlett året bra med ökad omsättning och flera milstolpar som uppnåtts. Genombrott i Italien, flera befintliga kunder som fortsätter expandera med oss samt en ännu tydligare försäljningsstrategi är bara några av de viktiga händelser i första kvartalet som indikerar att vi gör det som krävs för att hålla en gynnsam marknadsposition, säger Mats Öberg.

Första kvartalet 2018 i siffror (2017)
  • Nettoomsättningen uppgick till 21,9 miljoner kronor (16,0)
  • Rörelseresultatet uppgick till -0,3 miljoner kronor (0,2)
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 4,1 miljoner kronor (7,1)

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2