Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Group Elektronikproduktion | 07 maj 2018

Volvo Cars och Volvo Lastbilar samarbetar i molnet

Volvo Lastvagnar har introducerat den molnbaserade tjÀnsten Connected Safety, som gör att Volvos lastbilar och personbilar automatiskt kan varna varandra vid farliga trafiksituationer.
TjÀnsten Connected Safety lanserades för personbilar av Volvo Cars 2016, och nu nÀr Àven Volvo Lastvagnar har introducerat motsvarande tjÀnst kan lastbilar och personbilar varna varandra.

– Ett utökat samarbete mellan olika aktörer Ă€r en av de viktigaste nycklarna till ökad trafiksĂ€kerhet. Ju fler fordon som kan utbyta information i realtid om vad som hĂ€nder ute pĂ„ vĂ€garna, desto mindre risk för att olyckor ska intrĂ€ffa. Med Connected Safety öppnar vi dörren till framtiden med förhoppningen att Ă€ven fler fordonstillverkare vill medverka, sĂ€ger Carl Johan Almqvist, Traffic and Product Safety Director pĂ„ Volvo Lastvagnar, i ett pressmeddelande.

MolntjÀnsten Àr utvecklad för att skicka en varning till anslutna fordon i nÀrheten nÀr föraren av ett Connected Safety-fordon slÄr pÄ sina varningsblinkers. LÄngsiktigt vill Volvo att fler sÀkerhetshöjande funktioner ska ingÄ i tjÀnsten.

– I takt med att tekniken utvecklas och fler fordon kopplas upp kommer delad realtidsinformation att bli ett viktigt komplement till de intelligenta sĂ€kerhets- och förarstödssystem som finns i vĂ„ra lastbilar idag. Connected Safety Ă€r början pĂ„ en ny fas i vĂ„rt kontinuerliga arbete med att förbĂ€ttra möjligheterna för förarna att köra sĂ€kert och förebygga olyckor, sĂ€ger Emanuele Piga, Director Customer Solutions & New Services Development pĂ„ Volvo Lastvagnar, i ett pressmeddelande.

Volvo Lastvagnar introducerar inledningsvis Connected Safety pÄ nytillverkade lastbilar i Sverige och Norge.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-21 11:24 V11.9.8-2