Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© iZettle Elektronikproduktion | 08 maj 2018

iZettle siktar mot börsen

Fintechföretaget iZettle AB har för avsikt att genomföra en notering av företagets aktier pÄ Nasdaq Stockholm, skriver de i ett pressmeddelande.
Företaget grundades 2010 i Stockholm och erbjuder en affÀrsplattform för smÄföretag i Europa och Latinamerika med verktyg för att hjÀlpa företagen att ta betalt, sÀlja smart och vÀxa.

– Ända sedan 2011, dĂ„ iZettle först revolutionerade mobila betalningar genom sin första kortlĂ€sare, har bolaget visat snabb och hĂ„llbar tillvĂ€xt och utökat sitt erbjudande bortom betalningar för att nu erbjuda en ledande affĂ€rsplattform skrĂ€ddarsydd för smĂ„företag i Europa och Latinamerika, sĂ€ger Jacob de Geer, vd och medgrundare av iZettle, i ett pressmeddelande.

iZettles aktieÀgare och styrelse anser nu att det Àr dags att bredda aktieÀgarbasen och notera företagets aktier pÄ Nasdaq Stockholm, med förvÀntningarna att noteringen ska leda till fortsatt tillÀvxt.

– Noteringen kommer att möjliggöra bĂ€ttre tillgĂ„ng till kapitalmarknader för att underlĂ€tta vĂ„r fortsatta tillvĂ€xt och stĂ€rka vĂ„r identitet gentemot handlare, nyckelaffĂ€rspartners och i rekryteringen av nya talanger. Vi ser fram emot att inleda nĂ€sta steg i vĂ„r resa tillsammans med befintliga och nya aktieĂ€gare i iZettle, sĂ€ger Jacob de Geer.

Under första kvartalet 2018 uppgick iZettles nettoomsÀttning till 258 miljoner kronor och företagets anstÀllda uppgick till 501 stycken.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-21 11:24 V11.9.8-1