Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Max Automation Elektronikproduktion | 09 maj 2018

Projekt om automatisering för kortserieproduktion

14 partners, dÀribland Swerea IVF, kommer att stötta smÄ och medelstora svenska företag i processen mot en mer hÄllbar produktion.
– Vi har skapat projektet utifrĂ„n en problembild dĂ€r vi vet att smĂ„ och medelstora företag inte tar till sig teknikskiften pĂ„ samma sĂ€tt som större företag generellt. Samt att de ofta saknar insikten i möjligheterna med smart industri och ökad automation, sĂ€ger Daniel Hellkvist, central ombudsman pĂ„ IF Metall, i ett pressmeddelande.

Projektet heter LoHiSwedProd och har det lÄngsiktiga mÄlet att stÀrka konkurrenskraften i mindre svenska företag och göra dem mer hÄllbara i den globala förÀndringen frÄn högvolymsproduktion med fÄ varianter, till kortserieproduktion med mÄnga variationer.

– Projektet ska stötta företag med guidelines som hjĂ€lper till att automatisera korta serier och flexibel produktion, och ta hĂ€nsyn till ekonomi, ergonomi och produktivitet. I ett konsortium med mĂ„nga smĂ„ och stora företag ska vi case-baserat ta fram bra exempel pĂ„ flexibel automation, och Ă€ven arbeta med att företag ska fĂ„ större kontroll pĂ„ integreringen av sin automationslösning, sĂ€ger Boel Wadman, projektledare för LoHiSwedProd.

FinansiÀrer av projektet Àr Vinnova och Produktion2000. Projektet inleddes 27 april i Är och kommer att pÄgÄ till december 2020.

Medverkande organisationer Àr Swerea IVF, Chalmers, TrÀcentrum NÀssjö Kompetensutveckling AB, IF Metall, Linnéuniversitetet, Elajo El & Elektronik AB, OpiFlex Automation AB, AB Karl Andersson & Söner, Anebyhusgruppen AB, BK-Produkter i Alvesta AB, Mastec AB, Safeman AB, Unicarriers Europe AB och WM Press AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2