Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 maj 2018

Devex i strategiskt samarbete kring additiv tillverkning

Svenska Devex Mekatronik och Lasertech har tecknat ett samarbetsavtal för produktframtagning i metall, optimerad för AM-teknik.
De tvÄ företagen, Devex med bas i Linköping och Lasertech med bas i Karlskoga, har sedan tre Är tillbaka samarbetat kring utveckling av ett komplett erbjudande inom konstruktion, analys, optimering, beredning och tillverkning av metallkomponenter genom additiv tillverkning (AM).

Det nya avtalet innebÀr en fördjupad samverkan för att tillsammans stÀrka det gemensamma erbjudandet som helhetsleverantör inom produktframtagning i metall, optimerad för AM-teknik.

– Lasertech har under de senaste fyra Ă„ren investerat stort för att möjliggöra denna AM-satsning. Maskininvesteringar Ă€r en del men framförallt investering i kunskap. Kunskap som till största del byggts genom praktiskt arbete samt tillverkning av alla hundratals olika detaljer, i olika material och med olika tillverkningstekniska förutsĂ€ttningar. Det har gjort att vi i dag byggt en kunskapsnivĂ„ inom vĂ„ra tre tillverkningstekniker som gör att vi snabbt kan hitta rĂ€tt metod för respektive komponent. Samarbetet med Devex Mekatronik möjliggör att vi tillsammans snabbare kan hitta en konstruktion som optimerats för AM-tillverkning, sĂ€ger Torbjörn Holmstedt, AM-ansvarig och en av grundarna av Lasertech, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1