Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 08 oktober 2002

MilCom lanserar Anotofunktion

MilCom startar försäljningen av pappersbaserade tjänster med Anoto funktionalitet i Danmark
Christer Fåhraeus,
VD Anoto AB


I Danmark, som andra land i världen, lanseras idag Anoto funktionaliteten på kommersiell basis. Det är i första hand bastjänster för mobil som lanseras och som gör det möjligt att skicka handskrivna anteckningar direkt från pappret via en mobiltelefon till en dator. Lanseringen sker i samarbete med fyra Anoto partners: MilCom som erbjuder mobila tjänster med Anoto funktionalitet; Sony Ericsson som lanserar den första digitala pennan - Chatpen, samt 3M och Esselte som levererar pappersprodukter med Anoto funktionalitet.

MilCom, en av Danmarks största distributörer av mobiltelefoner och tillbehör är först att lansera Anotos sk "hosting-lösning". Detta innebär att MilCom erbjuder digitala penn- och pappersbaserade tjänster med Anoto funktionalitet för mobiltelefonanvändare på den danska marknaden samtidigt som Anoto ansvarar för drift av infrastrukturen. Till en början erbjuds bastjänster som att skicka email från digitalt papper och att spara handskrivna anteckningar digitalt, men även nya skräddarsydda tjänster som digitalt papper med fördefinierade email-adresser lanseras. MilCom kommer också att sälja och distribuera Anotos Application Development Kit (ADK), samt utveckla skräddarsydda formulärlösningar för företag.

"De partners som idag startar försäljning av produkter och tjänster med Anoto funktionalitet i Danmark har skapat förutsättningar för detta på mycket kort tid. Tillsammans med MilCom, som har varit en starkt engagerad partner, fortstätter vi nu också utvecklingen av Anoto konceptet för att successivt introducera nya företagsspecifika lösningar," säger Christer Fåhraeus, VD Anoto AB.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1