Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© FireNanny Elektronikproduktion | 09 maj 2018

JonDeTech får designvinst med norska FireNanny AS

Den svenska tillverkaren av IR-sensorer har, JonDeTech Sensors AB, ska integrera sin sensor i FireNannys överhettningslarm.
FireNanny Ă€r ett norskt innovationsföretag som tillverkar överhettningsskydd av batteriladdare till bland annat mobiler, laptops och surfplattor. Företaget har testat JonDeTechs sensor i sin produkt och har valt att gĂ„ vidare med den. Överhettningslarmet bestĂ„r av en liten enhet som fĂ€stes pĂ„ en laddare och övervakar temperaturen med hjĂ€lp av JonDeTechs IR-sensor JIRS3

– Vi har utvĂ€rderat ett antal lĂ€mpliga sensorer som har den funktionalitet vi krĂ€ver för vĂ„r innovation. JonDeTechs sensor JIRS3 var den sensor som hade den prestanda som passade oss bĂ€st, dĂ€r pris, snabbhet och exakthet var viktiga parametrar. Tillsammans med JonDeTech ser vi ett lĂ„ngsiktigt samarbete dĂ€r vi kan vidareutveckla vĂ„ra teknologier tillsammans, sĂ€ger Roar Berge, styrelseordförande i FireNanny, i ett pressmeddelande.

Överhettningsskyddet Ă€r planlagt att lanserar under det tredje kvartalet 2018 och kommer initialt att riktas mot norska försĂ€kringsbolag och större elektronikkedjor. DĂ€refter Ă€r planen att lansera i de övriga nordiska lĂ€nderna och Europa.

– Även om vi i dagslĂ€get inte vet hur stora volymerna blir, sĂ„ Ă€r detta erkĂ€nnande ett fortsatt steg inom det mycket spĂ€nnande applikationsomrĂ„det för överhettningsskydd. Överhettningslarm blir, som vi har kunnat se i media, allt viktigare i vĂ„r uppkopplade vĂ€rld. Det Ă€r ocksĂ„ en perfekt applikation för vĂ„r sensor, det Ă€r en beröringsfri mĂ€tning, som mĂ€ter temperatur och vĂ€rmeflöden i produkter dĂ€r det rĂ„der utrymmesbrist och höga krav pĂ„ precision och snabb respons, sĂ€ger Robert Ekström, vd för JonDeTech, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1