Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NEVS Elektronikproduktion | 14 maj 2018

Batteribrist kan skapa problem för Nevs tillverkning

Om inte Nevs leverantör kan leverera batterier till dem kan mĂ„let med 10’000 tillverkade bilar i Ă„r bli svĂ„rt att nĂ„, rapporterar P4 VĂ€st.
– Batterier Ă€r ett av de största problemen fortfarande. Hur mĂ„nga batterier kan leverantören leverera? Det Ă€r det som Ă€r det största problemet, sĂ€ger Nevs huvudĂ€gare Kai Johan Jiang till P4 VĂ€st.

TrollhĂ€ttanbaserade Nevs har planer pĂ„ att börja tillverka elbilar i en fabrik i Kina under Ă„ret, och har tidigare pratat om att tillverka 10’000 elbilar i Ă„r i fabriken.

De planerna kan nu gÄ om stöpet.

– Vi har kapacitet i fabriken, men vi mĂ„ste fĂ„ batterileveranser. Hur mĂ„nga bilar vi kan producera beror inte pĂ„ oss, utan det beror pĂ„ om vĂ„r viktigaste leverantör klarar av det, sĂ€ger Kai Johan Jiang till P4 VĂ€st.

Den stora satsningen pÄ elbilar runtom i vÀrlden gör att trycket pÄ batterier till de olika tillverkarna Àr högt.

– Den hĂ€r bristen riskerar att bli kvar under ganska mĂ„nga Ă„r. Ledtid för att bygga en batterifabrik Ă€r cirka sex till sju Ă„r frĂ„n de man bestĂ€mmer sig tills man har full produktion, sĂ€ger Bo Normark, tematisk ledare pĂ„ företaget Innoenergy, som bland annat arbetar med att utveckla batteriindustrin i Europa.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-21 11:24 V11.9.8-1