Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 maj 2018

Ica investerar 1,1 miljarder i robotlager från Ocado

LivsmedeljÀtten har ingÄtt ett samarbetsavtal med det brittiska e-handelsföretaget Ocado Group PLC och kommer att anvÀnda företagets automatiserade e-handelslager.
Under Ären 2018-2022 kommer Ica Sverige att investera cirka 600 miljoner kronor i den helautomatiserade e-handelslösningen, som inkluderar Ocados teknologi och e-handelsplattform. Projektet kommer Àven att innebÀra cirka 500 miljoner kronor i investeringar inom Ica Fastigheter.

– Vi Ă€r stolta och glada över samarbetet med ytterligare ett av Europas ledande dagligvaruföretag. Ica Ă€r redan framgĂ„ngsrika och innovativa, men med Ocados smarta plattform fĂ„r Ica-butikerna möjlighet att ge Ă€nnu bĂ€ttre service, bekvĂ€mlighet och vĂ€rde till sina kunder. VĂ„r flexibla, skalbara modullösning Ă€r unikt vĂ€l förberedd för att möta de nya utmaningar som samarbetet kommer att krĂ€va och den kommer att hjĂ€lpa Ica att leverera sina online-ambitioner, sĂ€ger Luke Jensen, CEO pĂ„ Ocado Solutions, i ett pressmeddelande.

Det högautomatiserade lagret kommer att byggas i Stockholmsregionen och förvÀntas stÄ fÀrdigt under 2022. Ocados teknik gÄr ut pÄ att varorna Àr förvarade i staplar och att autonoma robotar Äker och hÀmtar varorna nÀr de fÄr en bestÀllning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-21 11:24 V11.9.8-2