Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© yaskawa Elektronikproduktion | 17 maj 2018

Japanska Yaskawa investerar miljoner i finsk FoU

Det finska företaget The Switch förvÀrvades av Yaskawa Corporation 2014 och ska nu fÄ en mÄngmiljoninvestering frÄn moderbolaget.
The Switch har blivit Yaskawas Environmental Energy Division med ansvar för att innovera och utveckla avancerade eldrivna tÄglösningar för vind-, marin- och turbo/industri-applikationer. Enligt ett pressmeddelande frÄn Yaskawa ska de göra en mÄngmiljoninvestering (i euro) i The Switch för att stÀrka FoU-kapaciteten och tillhandahÄlla ny utrustning till fabriken i Lappeenranta. Fabriken ska fungera som testcenter för körtÄg upp till 15 MW.

Inblandad i investeringsprocessen i Lappeenranta har Àven Invest in Finland varit, samt Tekes, Finlands finansieringsbyrÄ för teknik och innovation, och Lappeenranta University of Technology (LUT).

– The Switch och Yaskawa diskuterade först problemet för tvĂ„ och ett halvt Ă„r sedan. Den ömsesidiga interaktionen mellan Tekes och Yaskawa var en viktig faktor i hela processen som ledde till investeringsbeslutet. Tekes influerades positivt av Yaskawas investeringsplaner och gav en avsiktsförklaring att stödja projektet med sina finansieringsinstrument, sĂ€ger Panu Kurronen, CTO vid The Switch, till Invest in Finland.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2