Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Norwegian Coastal Administration Elektronikproduktion | 21 maj 2018

Kongsberg Norcontrol tecknar avtal värt 250 miljoner

Kongsberg Norcontrol har tecknat ett ramavtal med norska Kustverket för leverans, drift och underhÄll av radar till sjötrafiktjÀnsten.
Avtalet har ett potentiellt totalvÀrde pÄ upp till 250 miljoner norska kronor och en löptid pÄ upp till elva Är. Förutom underhÄll och förnyelse av nuvarande radar kommer Kongsberg Norcontrol att leverera nya radar under perioden 2018-2027.

Detta Àr ett av de största ramavtal som Kustverket har ingÄtt med en enda leverantör.

– Transport- och kommunikationsdepartementet har tilldelat oss att utöka serviceomrĂ„det för vĂ„r sjötrafiktjĂ€nst och detta ramavtal Ă€r ett viktigt steg för att uppnĂ„ detta. Avtalet ger oss tillgĂ„ng till moderna radarer med bra prestanda, sĂ€ger Arve Dimmen, Director of Maritime Service vid Kustverket, i ett pressmeddelande.

I dag har Kustverket 23 radarer som övervakar trafiken i de fem serviceomrÄdena för sjötrafiktjÀnsten.

Kongsberg Norcontrol levererar systemintegrerande sensorer utvecklade av olika leverantörer i ett system som anvÀnds inom sjötrafiktjÀnsten.

– Vi Ă€r bĂ„de stolta och ödmjuka över att vi Ă€r leverantörer till Kustverket, och bidrar till att de nĂ„r sin vision att utveckla den norska kusten som vĂ€rldens sĂ€kraste och renaste, sĂ€ger Per-Erik Kristoffersen, vd för Kongsberg Norcontrol.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1