Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SaltX Technology Elektronikproduktion | 21 maj 2018

Genombrottsorder om 55 miljoner för SaltX

Energilagringsföretaget SaltX Technology har fĂ„tt en order pĂ„ 8’000 SunCool-solfĂ„ngare frĂ„n energibolaget SunAct i Ghana.
SunAct Àr en leverantör av all energi inklusive elektricitet, varmvatten och kyla till Thermodul Systems, som Àr kontrakterad att bygga stationerna till Ghanas invÄnare. Ordern Àr vÀrd drygt 55 miljoner kronor och villkorad av att SunAct erhÄller finansiering baserad pÄ en bankgaranti. Leveranser planeras inledas under senare delen av 2018.

– Den hĂ€r ordern Ă€r viktig för oss pĂ„ mĂ„nga plan; dels för att den sĂ€tter ordentlig fart pĂ„ försĂ€ljningen i Afrika, en nyckelmarknad för SunCool utanför Kina, och dels för att den visar pĂ„ styrkan i SunCool som autonom och kostnadseffektiv solenergilösning. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att visa att vĂ„r teknologi kan göra skillnad för sĂ„ mĂ„nga mĂ€nniskor som i dag saknar basala förutsĂ€ttningar,sĂ€ger Karl Bohman, vd för SaltX Technology, i ett pressmeddelande.

SunAct kommer att importera SunCool-solfĂ„ngare frĂ„n SaltX och dess kinesiske partner NSECT, men har en option att, efter de första 1’000 solfĂ„ngarna har levererats, endast köpa sjĂ€lva glastuberna med SaltX material frĂ„n Kina, fortfarande via SaltX, för att sedan montera solfĂ„ngarna lokalt i Ghana.

– Vi Ă€r glada att fĂ„ SaltX som partner i den hĂ€r viktiga satsningen att erbjuda en hĂ„llbar energilösning till autonoma sanitetsbyggnader i Ghana. VĂ„r ambition Ă€r att bli Ghanas ledande leverantör av solenergilösningar, och med vĂ„rt starka samarbete med CSIIR fĂ„r vi tillgĂ„ng till 1’400 installatörer för att installera solenergisystem dĂ€ribland SunCool-solfĂ„ngare, sĂ€ger Francis Asante, vd för SunAct.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1