Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© iZettle Elektronikproduktion | 21 maj 2018

Paypal köper svenska iZettle för 19 miljarder kronor

Det svenska företaget iZettle, med betalningstjänsten med samma namn, köps upp av den amerikanska betaljätten Paypal, rapporterar Di Digital.

– iZettle har lyckats med att bygga sin affär i flera länder samtidigt, redan från början, vilket många andra aktörer på betalmarknaden har haft svårt med. iZettle besitter en affärskritisk kunskap om hur man möter upp småföretagares behov och hjälper dem till framtida tillväxt, säger Bill Readly, operativ chef för Paypal, till Di Digital. Enligt honom ska iZettle bli koncernens ledande centrum för företagsförsäljning i Europa, skriver Di Digital.
Jacob de Geer, vd och medgrundrade iZettle, Dan Schulman, vd för PayPal, och Bill Ready, COO för PayPal. © Paypal
Jacob de Geer, vd och medgrundare av iZettle, skriver i ett brev att förhållandet med Paypal inte är ett nytt förhållande. De två företagen har diskuterat kring samarbeten under flera år, men inte kommit fram till något mer seriöst. Förrän nu. – De två företagen har kompletterande produktutbud och geografiska områden. PayPal ser iZettles förmåga och talang som bäst i klass och vi kommer att arbeta tillsammans för att skala vår räckvidd och geografiska fotavtryck. iZettle kommer att bli ett centrum för excellens för PayPals produkt- och tjänsteutbud för småföretag framåt, vilket jag verkligen är glad över, säger Jacob de Geer. För några veckor sedan meddelade iZettle att de tänkte notera sig på Stockholmsbörsen, men ett förslag från Paypal kom emellan. Paypal ska betala 2,2 miljarder dollar, drygt 19 miljarder kronor, för det svenska företaget. Köpet är Paypals största någonsin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-04-08 10:37 V18.4.45-1