Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© hmd global Elektronikproduktion | 22 maj 2018

HMD Global tar in 877 miljoner i investeringar för tillväxt

Finska HMD Global, som producerar Nokia-telefoner, har tagit in 100 miljoner dollar (877 miljoner kronor) från flera investerare för att skala upp verksamheten och finansiera bolagets tillväxt.
Med den senaste finansieringsrundan övertiger HMD Globals nuvarande marknadsvärdering 1 miljarder dollar (8,8 miljarder kronor).

Kapitalet kommer gå till att skala affärsverksamheten och under 2018 planerar företaget att utöka sin portfölj an Nokia-smartphones.

– Det är vår ambition att leverera bra smartphones som glädjer våra fans samtidigt som vi är lojala till vår finska rötter och de kännetecken som Nokia-varumärket alltid har varit känt för. Vi strävar efter att vara bland de bästa smartphone-spelarna globalt och vår framgång hittills ger oss självförtroendet att fortsätta på vägen av tillväxt under 2018 och vidare, säger Florian Seiche, CEO för HMD Global, i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2