Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab Elektronikproduktion | 23 maj 2018

Saab får beställning om uppgradering av Gripen

Saab har fått en mångmiljonbeställning från Försvarets materielverk (FMV) gällande uppgradering av Gripen C/D-systemet.
Beställningen omfattar förbättringar och anpassningar av befintliga funktioner i den så kallade MS20-uppgraderingen som gjordes på samtliga svenska flottiljer under 2016.

De förbättringar som FMV har beställt berör bland annat målinmätning, egenskydd, kommunikation och människa-maskin interaktion, samt ett antal stöd- och träningssystem.

– Det här är en viktig beställning för att upprätthålla och vidareutveckla förmågan av Gripen C/D. Den påverkar stora delar av Gripen C/D-systemet, säger Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Aeronautics, i ett pressmeddelande.

Verksamheten kommer att bedrivas vid Saabs anläggningar i Göteborg, Järfälla, Linköping och Arboga. Ordervärdet uppgår till cirka 224 miljoner kronor och leveranser kommer att ske mellan 2018 och 2020.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2