Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© CybAero Elektronikproduktion | 23 maj 2018

CybAero har chans på avtal med thailändsk miljonkund

Den thailändska kustbevakningen har valt ut CybAero till en av få slutkandidater för offertgivning i en offentlig miljonupphandling.
Under en längre tid har det svenska drönarbolaget fört dialog med den thailändska kustbevakningen gällande RPAS-baserad övervakning (Remotely Piloted Aircraft System).

CybAeros lösning är baserad på APID One och M.O.C. (Mobile Combined Hangar and Management Center) och är det enda helikoptersystemet i upphandlingen. Offertvärdet är i storleksordningen 30 miljoner kronor och kustbevakningen planerar att ta emot leveranser under 2019.

– Vi upplever ett ökat intresse från marknaden för autonoma helikoptrar i APID-segmentet (payload 50 Kg). En etablering i Thailand skulle ge en naturlig plattform i Asien för framtida uppdrag och försäljning, säger Tommy Magnusson, vd för CybAero, i ett pressmeddelande.

En affär villkoras av exporttillstånd från Inspektionen för Strategiska Produkter. Deadline för upphandlingen är 5 juni med förväntat beslut under sommaren.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1