Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 24 maj 2018

Saab satsar på rymden

Försvars- och sÀkerhetsföretaget Saab har utvecklat en lösning som kopplar ihop flera av företagets befintliga produkter och ledningssystem med satellitdata.
Det luftburna övervakningssystem GlobalEye, markradarsystemen i Giraffe-familjen och ledningssystemet 9LV Àr nÄgra exempel pÄ Saabs produkter som med hjÀlp av den nya lösningen kan fusioneras med satellitdata, enligt ett pressmeddelande. Saabs lösning kommer att kunna anvÀndas för att med maskinlÀrning automatiskt klassificera och jÀmföra mycket stora mÀngder data frÄn helt olika kÀllor simultant.

Saab utvecklar ocksÄ sin befintliga radarteknik sÄ att den i framtiden Àven kan anvÀndas för spaning pÄ satelliter, rymdskrot och ballistiska missiler.

– Med ökade spĂ€nningar i omvĂ€rlden stiger efterfrĂ„gan pĂ„ en mer heltĂ€ckande bild av vad som hĂ€nder omkring oss. DĂ€rför tar Saab nu fram en plattform som gör det möjligt att koppla ihop satellitdata frĂ„n rymden med vĂ„ra befintliga produkter, sĂ€ger Anders Carp, chef för Saabs affĂ€rsomrĂ„de Surveillance, i ett pressmeddelande.

De rymdbaserade systemen kan ge stöd till befintlig militÀr teknik, ge bÀttre tid- och platsprecision, anvÀndas för spaning och förvarning och för att ge en bild av vad andra aktörer gör i rymden.

– Analyser av hur rörelsemönster Ă€ndras över tid kan anvĂ€ndas för militĂ€r spaning, men Ă€ven i andra syften, som att förhindra fartygskollisioner genom att se hur isberg förflyttar sig i Arktis, eller att skydda samhĂ€llen genom att se hur skogsbrĂ€nder sprider sig, sĂ€ger Anders Carp.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2