Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Zenuity/Univrses Elektronikproduktion | 24 maj 2018

Zenuity utökar avtal om datorseende med miljoner

Volvo och Autolivs bolag Zenuity har lagt en större order hos Stockholmsföretaget Univrses, för central forskning och utveckling av mjukvara för sjÀlvkörande fordon.
De tvÄ bolagen har samarbetat sedan maj 2017 dÄ Zenuity valde att ingÄ ett strategiskt samarbete med Univrses. Det senaste Äret har ett team frÄn Univrses och ett team frÄn Zenuity tagit fram teknik för datorseende (bilens förmÄga att uppfatta och registrera miljön runt sig).

– Vi Ă€r vĂ€ldigt nöjda med Univrses höga kvalitet inom forskning och utveckling och har dĂ€rför valt att utöka samarbetet och teckna ett tvĂ„Ă„rskontrakt som ett nĂ€sta steg i ett djupare samarbete, sĂ€ger Dennis Nobelius, vd pĂ„ Zenuity, i ett pressmeddelande.

Det utökade samarbetet innebÀr en mycket stor affÀr för Univrses i mÄngmiljon-klassen. I dagslÀget omfattar samarbetet bland annat visual odometry, skalestimering, Lidar-SLAM samt registrering av punktmoln.

– Vi har varit vĂ€ldigt nöjda med att arbeta med Zenuity redan frĂ„n början och att vi fĂ„r fortsatt och utökat förtroende Ă€r ett kvitto pĂ„ att vi bygger Univrses pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt. Nu involverar vi er medarbetare frĂ„n vĂ„r sida och gĂ„r frĂ„n ett team till tvĂ„. Det kommer att bli en vĂ€ldigt spĂ€nnande tid fram till lanseringen av helt sjĂ€lvkörande fordon pĂ„ nivĂ„ 4 Ă„r 2021, att vara en del av den hĂ€r resan Ă€r helt fantastiskt, sĂ€ger Ricky Helgesson, vd pĂ„ Univrses.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2