Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Autoliv Elektronikproduktion | 25 maj 2018

Cevian går in i Veoneer efter Autolivs avknoppning

Autoliv och dess dotterbolag Veoneer har ingÄtt avtal med Cevian Capital II GP Limited gÀllande Cevians Àgarskap i Veoneer efter avknoppningen.
I dag, 25 maj, godkÀnde Autolivs styrelse slutförandet av avknoppningen av Veoneer till ett sjÀlvstÀndigt listat bolag. Vidare offentliggjordes ytterligare personer som förvÀntas ingÄ i Veoneers styrelse efter att avknoppningen slutförts, dÀribland Jonas Synnergren, partner vid Cevian Capital.

Enligt avtalet med Cevian har Autoliv och Veoneer Ätagit sig att vidta ÄtgÀrder avseende Veoneer för att utse Jonas Synnergren till Veoneers styrelse, efter Veoneers avknoppning, och dÀrvid nominera honom eller annan av Cevian utsedd person till framtida ÄrsstÀmmor i Veoneer. Som del av villkoren i avtalet skall Cevian kvarstÄ som Àgare till minst 8 procent av de utestÄende stamaktierna i Autoliv vid avknoppningen och dÀrefter i Veoneer. Cevian har enligt avtalet gÄtt med pÄ sedvanliga sÄ kallade standstill-begrÀnsningar och röstningsÄtaganden, vilket inkluderar att inte förvÀrva mer Àn 19,9 procent av de utestÄende stamaktierna i Veoneer.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2