Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© homiel dreamstime.com Elektronikproduktion | 28 maj 2018

Free2Move lever inte upp till kvartalets mål

Det svenska IoT-företaget Free2Move tillfördes flera miljoner i början av det första kvartalet 2018, men försÀljningen har inte varit vad vd Leif Syrstad hoppats pÄ.
I januari tillfördes Free2Move Holding 13,7 miljoner kronor i nytt rörelsekapital genom en övertecknad företrÀdesemission.

Under vÄren har de Àven utökat sitt utvecklingsteam med tvÄ personer med anledning att kunna öka takten i arbetet med vidareutveckling, kvalitetssÀkring och stabilisering av teknikplattformen 2Connect. Under vÄren tog Free2Move Àven fram applikationen med samma namn, som visualiserar mÀtvÀrden sÄsom temperatur och relativ luftfuktighet. Den ska anvÀndas som försÀljningsverktyg för kundanpassade appar kopplade till företagets lösningar.

– Första kvartalet har prĂ€glats av starkt fokus pĂ„ positionering och marknadsetablering av vĂ„r 2ConnectTM plattform. Även om digitalisering och effektivisering stĂ„r högt upp företagens agendor finns fortfarande en viss omogenhet i marknaden. Det innebĂ€r att vi mĂ„ste lĂ€gga stor kraft pĂ„ att bryta ny mark, sĂ€ger Leif Syrstad, vd för Free2Move, i en kommentar till rapporten.

ProjektförsÀljningen under kvartalet har haft lÄnga beslutsprocesser, nÄgot som har kvartalets försÀljningsutveckling. Förseningen av IBM-certifieringen "Ready for IBM Watson IoT", som företagets 2Connect-lösning fick först efter rapportperiodens slut, pÄverkade ocksÄ försÀljningen dÄ certifieringen Àr ett viktigt steg i att skapa trovÀrdighet hos kunder och samarbetspartners.

– Processen att positionera oss som en leverantör av kundanpassade helhetslösningar och tjĂ€nster inom industriell IoT fortlöper alltjĂ€mt genom strategiska partnerskap, förstĂ€rkning av marknadsorganisationen och intensiv marknadsbearbetning, sĂ€ger Leif Syrstad.

Första kvartalet 2018 i siffror (2017)
  • NettoomsĂ€ttning uppgick till 0,0 miljoner kronor (0,9)
  • Periodens rörelseresultat uppgick till -2,2 miljoner kronor (-2,5)
  • Periodens resultat uppgick till -2,3 miljoner kronor (-2,0)
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1