Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Piksel Dreamstime.com Elektronikproduktion | 28 maj 2018

Kamic Group förvärvar Stac AB

Kamic Group har tecknat en överenskommelse om att förvärva samtliga aktier i Stac AB, en specialistleverantör av utrustning för kablageproduktion.

Stac AB säljer utrustning för kabel- och kablageproduktion samt märksystem för kabel, slang och kontaktdon. Stac företräder en rad globala tillverkare som Schleuniger, KBA Metronic, Cirris Systems, LaserWire Solutions, Kabelmat med flera, och kan därmed erbjuda lösningar för mätning, märkning, klippning, skalning, krympning, buntning och verifiering av kabel.
Fredrik Celsing © Kamic Group
Stac har sitt huvudkontor i Bålsta och under 2017 uppgick försäljningen till cirka 18 miljoner kronor. – Stac erbjuder sina kunder världsledande teknik och specialistkunskap inom en tydlig produktnisch. Stac är därmed ett bolag som passar väl in i vår företagsgrupp, där vi kan erbjuda organisatoriskt stöd, kontakter och kunskap för fortsatt expansion och utveckling, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Kamic Group, i ett pressmeddelande. Stac kommer organisatoriskt att ingå i Kamic Groups affärsområde Production Technology. Säljare är bolagets grundare Stefan Andersson. – För att utveckla Stac vidare i ett långsiktigt perspektiv har jag sökt en stabil köpare med en större internationell struktur som samtidigt värdesätter och uppmuntrar den entreprenöriella drivkraften. I Kamic Group finner jag alla dessa egenskaper och jag ser fram mot ett långsiktigt partnerskap då jag framöver kommer att representera en av de största leverantörerna till Stac, säger Stefan Andersson.
Annons
Annons
2020-12-02 12:20 V18.13.17-2