Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson Elektronikproduktion | 30 maj 2018

Ericsson öppnar nytt huvudkontor i Ungern

Den 29 maj invigde Ericssons vd och koncernchef Börje Ekholm och den ungerska premiÀrministern Viktor Orbån Ericsson Ungerns nya huvudkontor i Budapest.
Mer Ă€n 1’700 av Ericsson Ungerns 2’000 anstĂ€llda arbetar i anlĂ€ggningen som ligger vid Budapests universitetsomrĂ„de. Över 1’400 av de anstĂ€llda i Budapest arbetar med FoU, de andra med tjĂ€nsteleverans, försĂ€ljning och affĂ€rsomrĂ„den.

Byggnaden Àr utrustad med FoU- och innovationsanlÀggningar samt ett testlaboratorium för att passa den starkt FoU-fokuserade kulturen.

– "Ericsson har ett starkt engagemang för Ungern. Den kontinuerliga tillvĂ€xten av den lokala FoU-organisationen bygger pĂ„ utmĂ€rkta resultat som uppnĂ„tts av ungerska forskare och ingenjörer, sĂ€ger Börje Ekholm, vd och koncernchef för Ericsson, i ett pressmeddelande.

– Den talangen, stark lokal nĂ€rvaro och vĂ„ra meriter gör det möjligt för oss att vara den viktigaste och mest pĂ„litliga partnern i utvecklingen av 5G i Ungern, sĂ€ger han.

Ericsson har Àven tecknat ett samförstÄndsavtal med Budapest University of Technology and Economics för att utöka samarbetet inom utbildning, forskning och innovation.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1