Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© IFR Analys | 31 maj 2018

Antalet industrirobotar kommer fördubblas globalt till 2020

Enligt International Federation of Robotics kommer över 3 miljoner industrirobotar att vara i bruk i fabriker runtom i vÀrlden Är 2020. Det innebÀr att et operativa bestÄndet kommer att mer Àn fördubblas inom sju Är (2014-2020).
NĂ€stan 70 procent av anstĂ€llda tror att robotik och automation erbjuder möjligheten att kvalificera sig för högre kompetens, enligt en automatikundersökning av 7’000 anstĂ€llda i sju lĂ€nder. Den tekniska förĂ€ndringen krĂ€ver riktad utbildning och vidareutbildning av anstĂ€llda.

NĂ€r det kommer till utbildning Ă€r Singapore ett ledande land. Under initiativet SkillsFuture uppmanas arbetsgivare i stadsstaten att staka ut förĂ€ndringarna, bransch för bransch, som de förvĂ€ntar sig kommer att ske de nĂ€rmsta tre till fem Ă„ren, och sedan identifiera de fĂ€rdigheter som de kommer att behöva för att klara av förĂ€ndringarna. Svaren frĂ„n arbetsgivarna anvĂ€nds för att skapa ”omvandlingskartor” för de olika branscherna, som Ă€r designade att guida mĂ€nniskor dit de ska gĂ„.

Sedan 2016 har varje singaporian över 25 Ă„r fĂ„tt 345 singaporianska dollar (2’300 kronor) för att betala för kurser frĂ„n 500 godkĂ€nda leverantörer.

– IT som robotteknikens processautomatisering Ă€r den överlĂ€gset största bidragsfaktorn för att omvandla mĂ€nniskors jobb. Företag och regeringar mĂ„ste samarbeta för att sĂ€kerstĂ€lla att arbetarna har de fĂ€rdigheter som den tekniska förĂ€ndringen krĂ€ver, sĂ€ger Junji Tsuda, President för International Federation of Robotics, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1