Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson Elektronikproduktion | 31 maj 2018

Ericsson i avtal med EIB gällande 2,5 miljarder kronor

Europeiska investeringsbanken har beviljat Ericsson en kreditfacilitet pÄ 250 miljoner euro, drygt 2,5 miljarder kronor.
– Vi Ă€r mycket nöjda med att meddela den nya finansieringen frĂ„n Europeiska investeringsbanken. Den kommer att stödja vĂ„r forskning och utvecklingsverksamhet för 5G samt förlĂ€nga vĂ„r skuldmognadsprofil, sĂ€ger Carl Mellander, CFO hos Ericsson, i ett pressmeddelande.

Den största delen av forskningen och utvecklingen kommer att ske i Sverige, med mindre delar pÄ Irland, Spanien, Polen och andra EU-lÀnder.

De första kommersiella 5G-nÀten förvÀntas tas i bruk i Är med implementeringar i stor skala runt 2020. Enligt Ericssons prognoser kommer det att finnas en miljard 5G.abonnemang i slutet av 2023.

– Utvecklingen av 5G-teknik Ă€r lĂ€tt ett av de viktigaste innovationsinitiativen för telekomindustrin de kommande Ă„ren. Ericsson har varit en av de frĂ€msta bidragande faktorerna till vad mobiltelefoni Ă€r idag och jag tror att vi bara kan vara stolta över att stödja detta. Förutom att stödja europeisk teknik, kommer det hĂ€r projektet ocksĂ„ att se till att tusentals högutbildade jobb kommer att stanna kvar i EU, sĂ€ger Alexander Stubb, vice vd för Europeiska investeringsbanken.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2