Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tobii AB Elektronikproduktion | 01 juni 2018

Samarbete mellan Tobii och Lumus tar eyetracking till AR

Samarbetet mellan Tobii och Lumus innebär att Tobiis eyetracking-teknologi kommer att integreras i Lumus utvecklingskit, Lumus DK50 AR.
– Detta spännande samarbete är ännu ett bevis på den starka efterfrågan kring att integrera eyetracking-teknologi i både AR- och VR-enheter. De senaste två åren har vi fokuserat på samarbeten och projekt som syftar till att integrera eyetracking i VR-headset för att förbättra såväl VR-enheterna som användarupplevelsen i dessa. Parallellt med detta ser vi ett växande intresse inom AR, där fördelarna med eyetracking är ännu större, säger Oscar Werner, affärsområdeschef för Tobii Tech, i ett pressmeddelande.

Med eyetracking-teknik i AR-glasögon kommer glasögonen kunna bli mer responsiva, då de vet var användaren tittar och förstår vad användaren är intresserad av och vill interagera med.

Framöver kommer det även att bli relevant med de kombinerade teknikerna då bildrenderingstekniker i kommande generationer behöver information om ögonens position för att kunna visa en relevant AR-bild på displayen.

– Vår mission på Lumus är att leverera världens bästa transparenta displayer för smarta glasögon och huvudburna displayer och förändra hur människor interagerar med verkligheten. Lumus strävar efter att hitta och samarbeta med teknologipartners som ligger i framkant inom respektive område och visa hur AR-innehåll kan individanpassas. Samarbetet med Tobii innebär att vi kan erbjuda en oerhört attraktiv displaylösning till tillverkare av AR-enheter, säger Eli Glikman, Chief Product Officer på Lumus.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2