Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tobii AB Elektronikproduktion | 01 juni 2018

Samarbete mellan Tobii och Lumus tar eyetracking till AR

Samarbetet mellan Tobii och Lumus innebÀr att Tobiis eyetracking-teknologi kommer att integreras i Lumus utvecklingskit, Lumus DK50 AR.
– Detta spĂ€nnande samarbete Ă€r Ă€nnu ett bevis pĂ„ den starka efterfrĂ„gan kring att integrera eyetracking-teknologi i bĂ„de AR- och VR-enheter. De senaste tvĂ„ Ă„ren har vi fokuserat pĂ„ samarbeten och projekt som syftar till att integrera eyetracking i VR-headset för att förbĂ€ttra sĂ„vĂ€l VR-enheterna som anvĂ€ndarupplevelsen i dessa. Parallellt med detta ser vi ett vĂ€xande intresse inom AR, dĂ€r fördelarna med eyetracking Ă€r Ă€nnu större, sĂ€ger Oscar Werner, affĂ€rsomrĂ„deschef för Tobii Tech, i ett pressmeddelande.

Med eyetracking-teknik i AR-glasögon kommer glasögonen kunna bli mer responsiva, dÄ de vet var anvÀndaren tittar och förstÄr vad anvÀndaren Àr intresserad av och vill interagera med.

Framöver kommer det Àven att bli relevant med de kombinerade teknikerna dÄ bildrenderingstekniker i kommande generationer behöver information om ögonens position för att kunna visa en relevant AR-bild pÄ displayen.

– VĂ„r mission pĂ„ Lumus Ă€r att leverera vĂ€rldens bĂ€sta transparenta displayer för smarta glasögon och huvudburna displayer och förĂ€ndra hur mĂ€nniskor interagerar med verkligheten. Lumus strĂ€var efter att hitta och samarbeta med teknologipartners som ligger i framkant inom respektive omrĂ„de och visa hur AR-innehĂ„ll kan individanpassas. Samarbetet med Tobii innebĂ€r att vi kan erbjuda en oerhört attraktiv displaylösning till tillverkare av AR-enheter, sĂ€ger Eli Glikman, Chief Product Officer pĂ„ Lumus.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1