Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mycronic Elektronikproduktion | 01 juni 2018

Mycronic förvärvar amerikanska MRSI Systems

”MRSI passar perfekt i Mycronics strategi att förvärva ledande tillverkare av utrustning för elektronproduktion som kännetecknas av krav på hög precision och hög flexibilitet”, säger Mycronics vd och koncernchef Lena Olving.
Mycronic förvärvar 100 procent av MRSI Systems, LLC med en köpeskilling som uppgår till 40,7 miljoner dollar (cirka 358 miljoner kronor). Förvärvet finansieras av egna medel och bankfinansiering.

MRSI utvecklar, tillverkar och säljer die bonding-system för tillverkning av optoelektronik och mikroelektronik. Företagets största kundsegment är industrin för optisk kommunikation.

– MRSI passar perfekt i Mycronics strategi att förvärva ledande tillverkare av utrustning för elektronproduktion som kännetecknas av krav på hög precision och hög flexibilitet. Detta förvärv är ytterligare ett steg i att exekvera vår strategi att växa med lönsamhet i näraliggande marknadssegment, säger Lena Olving, vd och koncernchef för Mycronic, i ett pressmeddelande.

MRSI kommer att tillhöra divisionen Monteringsautomation inom affärsområdet Assembly Solutions. I divisionen Monteringsautomation ingår även AEi, ett av Mycronics nyligen genomförda förvärv. MRSI kommer tillsammans med AEi att bearbeta nya segment inom elektronikindustrin och stärka erbjudandet till fordonsindustrin, exempelvis inom LiDaR och självkörande bilar.

– Vi är väldigt glada över att bli en del av Mycronic i en tid av betydande ökning av efterfrågan inom våra marknader, drivet av tillväxt inom datacenterapplikationer, telekommunikation och uppgraderingar till 5G och avancerade optiska sensorer. Att bli en del av Mycronic kommer från våra kunders perspektiv möjliggöra för MRSI att fortsätta leverera ledande automatiserade system för die bonding och att accelerera spännande innovationer i vår hårdvara och mjukvara, säger Michael Chalsen, vd på MRSI.

Förvärvet genomförs i dag, den 1 juni 2018, och konsolideras i Mycronickoncernen från förvärvsdagen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1