Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rawpixelimages dreamstime.com Elektronikproduktion | 01 juni 2018

Image Systems förvärvar finländska Limab Oy

Image Systems AB har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i det finländska företaget Limab Oy.
– Vår strategiska plan för tillväxt innefattar både förvärv och organisk tillväxt med nya produkter. Förvärvet av Limab tjänar båda dessa syften då vi dels förvärvar marknadsandelar, dels kompletterar vårt produktutbud med nya produkter som passar väl in i vår ambition att leda utvecklingen av framtidens digitala sågverk, säger Johan Friberg, vd och koncernchef för Image Systems, i ett pressmeddelande.

Limab Oy, som kommer att ändra namn till RemaSawco Oy i samband med tillträdet, har kontor i S:t Michel och Helsingors och är verksamt inom beröringsfri mätteknik för sågverksindustrin. Företaget kompletterar Image Sustems affärsområde RemaSawco med produkter samt marknadsandelar, främst i Finland, Baltikum och Ryssland.

Limab Oy har i dag 22 anställda och omsatte cirka 56 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret. Bolaget förvärvas på skuldfri basis för en köpeskilling om 6,1 miljoner euro (cirka 62,8 miljoner kronor), varav den initiala köpeskillingen uppgår till 4,0 miljoner euro (cirka 41,2 miljoner kronor). Förvärvet finansieras genom banklån om 41,2 miljoner kronor och en säljarrevers om 21,6 miljoner kronor. Tillträde förväntas ske den 8 juni i år.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1