Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© aac microtec Elektronikproduktion | 01 juni 2018

ÅAC Microtec levererar satellitsystem till Ukraina

ÅAC har vunnit en bindande order från Space Systems Engineering Ukraine (SSE) för leverans av avionik och kraftdelsystem till deras "In-Orbit-Demonstration" uppdrag.
Delsystemen från ÅAC kommer att användas vid utveckling av en ny satellitplattform, som har som syfte att demonstrera funktionen av en avancerad ny optisk kamera (VNIR) i rymden. Om demonstrationen går bra har SSE planer på att bygga och skjuta upp en konstellation av satelliter byggda på samma design.

– Vi är alltid glada över att designen av nya satellitplattformar baseras på våra delsystem då det ger stora fördelar med uppföljningsorder. Detta gäller i synnerhet för SSE som avser att utveckla en ny konstellation, säger Iraklis Hatziathanasiou, vice president för Business Development vid ÅAC, i ett pressmeddelande.

Ordern ska kompletteras med ett slutgiltigt avtal där viss konfiguration av delsystemen specificeras. Ordervärdet är cirka 10,3 miljoner kronor och leveranser påbörjas under det tredje kvartalet 2018 och avslutas under det andra kvartalet 2019.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2