Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Osram Elektronikproduktion | 07 juni 2018

Nasa väljer tyska Osram för odling av mat i rymden

Det högteknologiska belysningsföretaget Osrams prototyp används i Nasas forskning för att förse rymdpersonal med en tillförlitlig källa av färsk mat.
Osram tillhandahåller Nasa med en anpassad version av sitt proprietära anslutna belysningssystem för trädgårdsodlingsforskning, Phytofy RL. Det smarta belysningssystemet, kombinerat med en installation av anslutna växlampor, kommer att komplettera den belysningsteknik som Nasa använder i sin matproduktion.

Osram har utvecklat en bred portfölj av trädgårdsljusdioder som bestrålar de specifika våglängderna som behövs för optimal tillväxt hos olika växter och blommor, vilket gör att ljuset kan anpassas specifikt för behoven hos olika grödor.

– Osram utvecklar smart och innovativ belysningsteknik som kan förbättra livsmedelsproduktionen i en mängd olika miljöer, till och med unika miljöer som rymden. Många av världens coolaste och mest fördelaktiga uppfinningar har kommit från forskare vid Nasa under de senaste decennierna, och att få spela en roll i att ge ökad innovation genom användningen av vår teknik är en ära, säger Steve Graves, strategisk programchef för Urban & Digital Farming vid Osram Innovation, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1