Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mercedes Benz Cars Elektronikproduktion | 07 juni 2018

Mercedes investerar 10 miljarder kronor i ny bilfabrik i Ungern

Mercedes-Benz Cars har startat byggnationen av en ny bilfabrik i Kecskemét, Ungern. Totalt investerar bolaget 1 miljard euro (cirka 10,2 miljarder kronor) i fabriken och skapar över 2’500 arbetstillfällen.
Den nya fabriken kommer att bli en så kallad ”Full-Flex Plant”, vilket innebär att det är konsekvent digitaliserad och utformad för hållbar produktion.

– Med en investering på en miljard euro bygger vi i Ungern den första "Full-Flex Plant "i det globala produktionsnätet för Mercedes-Benz Cars. I en "Full-Flex Plant" kan flera fordonsarkitekturer från kompakta modeller till bakhjulsdrift-sedaner och olika drivformar, inklusive elfordon, tillverkas flexibelt på en linje. Därmed lyfter vi produktionskonceptet "Fabrik 56" till nästa nivå, säger Markus Schäfer, medlem av Divisionsstyrelsen för Mercedes-Benz Cars, Manufacturing and Supply Chain, i ett pressmeddelande.

Området där anläggningen ska stå är ungefär 380’000 kvadratmeter stort. Anläggningen i sig kommer att arbeta med Lean-baserad produktion med en layout som har korta avstånd och bearbetningstider för maximal effektivitet.

Produktionen vid den nya bilfabriken är beräknad att starta vid början av 2020-talet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1