Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Precise Biometrics Komponenter | 08 juni 2018

Precise Biometrics och NXP i samarbete för smarta kort

Biometriföretaget Precise Biometrics samarbetar med NXP Semiconductors för att integrera Precise BioMatch Card i NXP:s kontaktlösa, biometriska smarta kort.
– Vi är glada över att samarbeta med NXP inom biometriska smarta kort vilket stärker vår position som en ledare inom fingeravtrycksmjukvara för smarta kort. Vi ser att kontaktlösa betalningar växer snabbt och vår kombinerade lösning förbättrar bekvämligheten väsentligt för konsumenter, samtidigt som den ökar säkerheten vid betalningar, säger Torgny Hellström, styrelseordförande i Precise Biometrics, i ett pressmeddelande.

Precise Biometrics fingeravtrycksmjukvara för smarta kort är integrerad i NXP:s fingeravtryckslösning för kontaktlösa kort. Med lösningen integrerad i kortet autentiserar sig kortägaren genom att placera sitt finger på det smarta kortet. Samarbetet förväntas börja generera licens- och supportintäkter under andra kvartalet 2018, samt generera royaltyintäkter framöver.

– Genom att integrera Precise Biometrics mjukvara för fingeravtrycksautentisering i vår lösning för biometriska kort, där lagring och matchning av fingeravtryckstemplat görs i ett Secure Element, kommer NXP att leverera den säkraste lösningen med den bästa användarupplevelsen för kontaktlösa biometriska kort, säger Sebastien Clamagirand, General Manager för Secure Payment and Identification vid NXP Semiconductors.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1