Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© China Labor Watch Elektronikproduktion | 11 juni 2018

Arbetsförhållanden kritiserade vid Foxconn-fabrik

Kontraktstillverkaren Foxconn undersöker en fabrik i Kina som tillverkar enheter för Amazon.com Inc, efter att amerikanska China Labour Watch kritiserade arbetsförhållandena vid fabriken, rapporterar Reuters.
New York-baserde China Labour Watch har under nio månader undersökt fabriken, och lämnat en 94-sidig rapport. I rapporten framkommer det att överdrivna timmar, låga löner, otillräcklig utbildning och för många tillfälliga arbetare har uppmärksammats på fabriken.

– Vi utför en fullständig utredning av de områden som togs upp i rapporten, och om det visar sig vara sant kommer omedelbara åtgärder att vidtas för att föra verksamheten i överenskommelse med vår uppförandekod, sa Foxconn Technology Group i ett uttalande till Reuters.

Taiwanbaserade Foxconn är världens största kontraktstillverkare och producerar bland annat Apples iPhones.

Enligt rapporten från China Labour Watch var 40 procent av arbetarna vid fabriken i Hengyang dispatch-arbetare, vilket överskrider gränsen på 10 procent enligt kinesisk lag.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1