Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Opiflex Elektronikproduktion | 12 juni 2018

Opiflex Automations automatiserar små produktioner

Det svenska automationsföretaget har byggt en mobil robotplattform som underlÀttar flyttning av en robot frÄn en maskin till en annan.
Opiflex Automations AB har löst ett problem som drabbar frÀmst smÄföretag: det Àr för dyrt att köpa in industrirobotar för produktion av mindre serier. Robotarna stÄr stilla stora delar av dagen och snart Àr serien fÀrdigtillverkad.

Med den mobila robotplattform som företaget har byggt gÄr det enkelt att flytta en robot frÄn en maskin till en annan, och dÀrmed gÄr den att anvÀnda och programmera om för flera olika ÀndamÄl, skriver Ny Teknik.

– Vi fĂ„r vĂ€ldigt ofta frĂ„gan varför ingen annan gjort en robot som gĂ„r att flytta runt och Ă€r enkel att programmera. Min erfarenhet Ă€r att tekniker gillar komplicerade lösningar, och att konsultföretagen som sĂ€ljer och programmerar robotar tjĂ€nar pengar pĂ„ att det Ă€r komplicerat, sĂ€ger Johan Frisk, vd för Opiflex, till Ny Teknik.

Med en egenutvecklad metod för att programmera robotar ska anstÀllda vid företaget som har köpt in Opiflex lösning kunna programmera om roboten pÄ bara nÄgra minuter, efter en kortare introduktion.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2