Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Opiflex Elektronikproduktion | 12 juni 2018

Opiflex Automations automatiserar små produktioner

Det svenska automationsföretaget har byggt en mobil robotplattform som underlättar flyttning av en robot från en maskin till en annan.
Opiflex Automations AB har löst ett problem som drabbar främst småföretag: det är för dyrt att köpa in industrirobotar för produktion av mindre serier. Robotarna står stilla stora delar av dagen och snart är serien färdigtillverkad.

Med den mobila robotplattform som företaget har byggt går det enkelt att flytta en robot från en maskin till en annan, och därmed går den att använda och programmera om för flera olika ändamål, skriver Ny Teknik.

– Vi får väldigt ofta frågan varför ingen annan gjort en robot som går att flytta runt och är enkel att programmera. Min erfarenhet är att tekniker gillar komplicerade lösningar, och att konsultföretagen som säljer och programmerar robotar tjänar pengar på att det är komplicerat, säger Johan Frisk, vd för Opiflex, till Ny Teknik.

Med en egenutvecklad metod för att programmera robotar ska anställda vid företaget som har köpt in Opiflex lösning kunna programmera om roboten på bara några minuter, efter en kortare introduktion.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2