Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Wikimedia Commons Elektronikproduktion | 12 juni 2018

Trumps tariffer kan drabba tusentals anställda hos ABB

Om Donald Trump gÄr vidare med nya tariffer för import av stÄl och aluminium kan ABB-anlÀggningar som producerar högspÀnningstransformatorer drabbas, skriver Financial Times.
Det specifika stÄlet som ABB behöver för tillverkning av energieffektiva transformatorer och motorer produceras inte i tillrÀckliga kvantiteter i USA för att koncernen inte ska behöva importera frÄn Europa och Japan.

ABB har 4’000 anstĂ€llda som arbetar med tillverkningen av transformatorerna och deras jobb kan vara i fara, sa Ulrich Spiesshofer, vd för ABB, till Financial Times. Han sa Ă€ven att ABB vill ”bidra till ett vĂ€lmĂ„ende USA”, dĂ€r koncernen sysselsĂ€tter över 20’000 personer, men att stĂ„ltullar kan förstöra för arbetet.

Förutom att sjÀlva tarifferna i sig kan slÄ pÄ koncernens verksamhet kan osÀkerhet som skapas av möjligheterna för ett globalt handelskrig skada investeringar.

”Som företagsledare kan vi hantera alla regleringar, det Ă€r inget problem. . . Men vad vi behöver Ă€r förutsĂ€gbarhet och tillförlitlighet, för dĂ„ kan jag sĂ€ga "Ok, jag vet hur jag investerar, vart jag lĂ€gger jobb, hur jag fördelar min kapital", sĂ€ger Spiesshofer till Financial Times.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1