Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Wikimedia Commons Elektronikproduktion | 12 juni 2018

Trumps tariffer kan drabba tusentals anställda hos ABB

Om Donald Trump går vidare med nya tariffer för import av stål och aluminium kan ABB-anläggningar som producerar högspänningstransformatorer drabbas, skriver Financial Times.
Det specifika stålet som ABB behöver för tillverkning av energieffektiva transformatorer och motorer produceras inte i tillräckliga kvantiteter i USA för att koncernen inte ska behöva importera från Europa och Japan.

ABB har 4’000 anställda som arbetar med tillverkningen av transformatorerna och deras jobb kan vara i fara, sa Ulrich Spiesshofer, vd för ABB, till Financial Times. Han sa även att ABB vill ”bidra till ett välmående USA”, där koncernen sysselsätter över 20’000 personer, men att ståltullar kan förstöra för arbetet.

Förutom att själva tarifferna i sig kan slå på koncernens verksamhet kan osäkerhet som skapas av möjligheterna för ett globalt handelskrig skada investeringar.

”Som företagsledare kan vi hantera alla regleringar, det är inget problem. . . Men vad vi behöver är förutsägbarhet och tillförlitlighet, för då kan jag säga "Ok, jag vet hur jag investerar, vart jag lägger jobb, hur jag fördelar min kapital", säger Spiesshofer till Financial Times.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1