Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Clean Motion Elektronikproduktion | 12 juni 2018

Clean Motion skalar upp med globala mikrofabriker

Elfordonstillverkaren Clean Motion har en global expansionsstrategi som bygger pÄ produktion i mÄnga mindre fabriker. Företaget tar hjÀlp av Siemens för att realisera strategin.
Clean Motion tillverkar den elektriska trehjulingen Zbee, som bland annat körs pÄ Sveriges gator av företaget Bzzt Stockholm. Nu har Clean Motion inlett ett samarbete med Siemens och Virtual Engineering för att fÄ hjÀlp att gÄ vidare med sin expansion. Företaget vill nÀmligen skala upp med mikrofabriker nÀra slutkunden.

Som en del av den strategin kommer en digital masterfabrik att byggas i Siemens PLM mjukvara. Fabriken kommer sedan möjliggöra anpassningar för införandet av nya varianter samt optimering av produktionsflöden.

– AnvĂ€ndandet av Siemens lösningar för IoT kommer att medföra möjligheter att spela in hur produkten produceras och anvĂ€nds i realtid. Med denna information kan vi optimera existerande affĂ€rsmodell men Ă€ven utveckla nya affĂ€rsmöjligheter. Detta medför ocksĂ„ att vi kommer kunna Ă„terföra information om anvĂ€ndning och tillverkning och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt sĂ€kerstĂ€lla att vi hela tiden bygger med samma höga kvalitĂ© över allt i vĂ€rlden, sĂ€ger Göran Folkesson, vd för Clean Motion, i ett pressmeddelande.

MĂ„let för Clean Motion Ă€r att varje mikrofabrik ska producera cirka 5’000 fordon per Ă„r. Konceptet bygger pĂ„ att varje mikrofabrik innehĂ„ller alla delar för hela fordonets livscykel, dĂ€r produktion, försĂ€ljning och eftermarknad Ă€r samlade.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1