Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Clean Motion Elektronikproduktion | 12 juni 2018

Clean Motion skalar upp med globala mikrofabriker

Elfordonstillverkaren Clean Motion har en global expansionsstrategi som bygger på produktion i många mindre fabriker. Företaget tar hjälp av Siemens för att realisera strategin.
Clean Motion tillverkar den elektriska trehjulingen Zbee, som bland annat körs på Sveriges gator av företaget Bzzt Stockholm. Nu har Clean Motion inlett ett samarbete med Siemens och Virtual Engineering för att få hjälp att gå vidare med sin expansion. Företaget vill nämligen skala upp med mikrofabriker nära slutkunden.

Som en del av den strategin kommer en digital masterfabrik att byggas i Siemens PLM mjukvara. Fabriken kommer sedan möjliggöra anpassningar för införandet av nya varianter samt optimering av produktionsflöden.

– Användandet av Siemens lösningar för IoT kommer att medföra möjligheter att spela in hur produkten produceras och används i realtid. Med denna information kan vi optimera existerande affärsmodell men även utveckla nya affärsmöjligheter. Detta medför också att vi kommer kunna återföra information om användning och tillverkning och på så sätt säkerställa att vi hela tiden bygger med samma höga kvalité över allt i världen, säger Göran Folkesson, vd för Clean Motion, i ett pressmeddelande.

Målet för Clean Motion är att varje mikrofabrik ska producera cirka 5’000 fordon per år. Konceptet bygger på att varje mikrofabrik innehåller alla delar för hela fordonets livscykel, där produktion, försäljning och eftermarknad är samlade.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1