Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mailthepic dreamstime.com Elektronikproduktion | 12 juni 2018

Dansk halvledartillverkare expanderar i Frederikssund

Topsil GlobalWafers producerar kiselskivor i Frederikssund och Warszawa, och gör nu plats på fabriken i Frederikssund för ytterligare utrustning, skriver Electronic Supply.
Under 2017 omsatte Topsil GlobalWafers drygt 276 miljoner svenska kronor. Resultatet för året hamnade på 8 miljoner plus, jämfört med det 113 miljoner kronor stora underskottet för 2016, skriver Electronic Supply.

Att företaget ökade så mycket under ett år förklarar ledningen med att den förväntade nedskärningen av produktion i Polen, och de minskade kostnaderna, inte blev så omfattande som de trott. Vid fabriken i Polen minskade antalet anställda med cirka 18 personer, och motsatsen skedde i Danmark.

Under 2017 ökade antalet medarbetare i Danmark med 14 stycken, och företaget expanderar nu fabriken i Frederikssund för att få plats med mer utrustning. Anledningen är att företaget vill ha alla kritiska processer på samma ställe.

Ledningen i Topsil GlobalWafers ser nu fram emot ett positivt år, med en förväntad omsättning på mellan 317 miljoner kronor – 358 miljoner kronor.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2