Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© BASF Elektronikproduktion | 14 juni 2018

De tillverkar batterimaterial för framtidens fordon

Forskare vid BASF, en tysk kemileverantör till fordonsindustrin, framstÀller batterimaterial till dagens och framtidens elektriska fordon.
I dag anvÀnds litiumjonbatterier i de flesta elfordon och en viktig komponent i batterierna Àr katodaktiva material. De avgör hur effektiva batterierna Àr, driftsÀkerheten, priset, hÄllbarheten och storleken.

Det tyska bolaget BASF tillverkar bland annat katodaktiva material.

– Katodaktiva material frĂ„n BASF gör battericellerna mer kraftfulla och driftsĂ€kra samtidigt som priserna Ă€ndĂ„ blir rimligare. De ger störst möjligheter att förbĂ€ttra prestandan och sĂ€nka kostnaderna. Det Ă€r dĂ€r kemin har det största genomslaget för innovation och vĂ€rdeskapande, sĂ€ger Martin BrudermĂŒller, CTO pĂ„ BASF, i ett pressmeddelande.

Nu arbetar BASF med att Àndra materialens kemiska sammansÀttning, form, struktur och produktionsprocess för att göra materialen Àn mer effektiva. MÄlet för BASF Àr att kunna leverera katodaktiva material med marknadens högsta energitÀthet. Till 2025 kommer bolagets forskningsinsatser kunna föra en mellanstor elbil dubbelt sÄ lÄngt (frÄn 300 till 600 kilometer) med en laddningstid som krympts till 15 minuter.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1