Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Exotec Solutions Elektronikproduktion | 15 juni 2018

Fransk startup inom AI-robotar får 152 miljoner

Exotec Solutions Àr ett franskt startup-företag som utvecklar AI-robotar för logistik inom e-handeln, och har nu sÀkert 152 miljoner kronor i serie B-finansiering.
Företagets Skypod Àr en lagerrobot som kan klÀttra pÄ hyllsystem och hÀmta varor. Enligt företaget Àr Skypod fyra till fem gÄnger snabbare Àn traditionella hyllrobotar, kan hantera dubbelt sÄ mÄnga hÀmtningar per timme och sparar lagerarbetarna upp till 15 kilometers promenader per dag.

– VĂ„r intensiva anvĂ€ndning av AI och matematik gör det möjligt för vĂ„r produkt att vara helt flexibel och anpassningsbar till vilken typ av kund som helst. Vi kan vĂ€xa tillsammans och om de stĂ„r inför en 15 procent ökning av order kan vi enkelt lĂ€gga till 15 procent robotar till deras befintliga system, sĂ€ger Renaud Heitz, CTO och grundare av Exotec Solutions, i ett pressmeddelande.

Den nya investeringen pĂ„ 15 miljoner euro (cirka 152 miljoner kronor) kommer att hjĂ€lpa företaget vĂ€xa och leverera 1’000 nya robotar till 2019. Redan nu mĂ€rker Exotec att efterfrĂ„gan Ă€r stor pĂ„ deras robotar. Cdiscount, en av företagets befintliga kunder, har valt att avsevĂ€rt förlĂ€nga sin anvĂ€ndning av lösningen.

– E-handelns stora tillvĂ€xt utgör en oĂ€ndlig möjlighet för oss att expandera och vĂ„ra investerares stöd kommer att hjĂ€lpa oss att sprida oss internationellt samtidigt som vi utvecklar en ambitiös produktkarta, sĂ€ger Romain Moulin, vd och medgrundare av Exotec.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-21 11:24 V11.9.8-1