Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Coala Elektronikproduktion | 21 juni 2018

Coala Life AB har valt finska Innokas Medical som tillverkare

Det svenska startup- och medicinföretaget Coala Life AB utvecklar bland annat Coala Heart Monitor, en produkt som nu kommer att tillverkas av Innokas Medical.
Innokas Medical har under de senaste Ären investerat i bolagets försÀljningsinsatser för att nÄ nya kunder utanför Finland. En av dem Àr svenska Coala Life AB.

– Vi stör fĂ€ltet för hjĂ€rtdiagnostik. Vi har nyligen lanserat en flerfaldigt prisvinnande portfölj med hjĂ€rtövervakningslösningar baserade pĂ„ Coala Heart Monitor. Det Ă€r en unik, intelligent molnbaserad enhet för att kontrollera ditt hjĂ€rttillstĂ„nd i realtid, sĂ€ger Philip Siberg, grundare och vd för Coala Life AB, i ett pressmeddelande.

Coala Life fick kontakt med Innokas Medical 2017 dÄ Coala Life letade efter en tillverkningspartner frÄn Norden. Ett mycket viktigt krav pÄ en ny partner var en FDA-registrerad anlÀggning, dÄ mÄlet Àr att komma in pÄ den amerikanska marknaden med enheten.

Coala Heart Monitor Àr just nu i designöverförings- och pilotproduktionsfasen, med en planerad start av massproduktion under andra halvÄret 2018.

– Vi var redan frĂ„n början vĂ€ldigt imponerade av Coalas produkt och deras team. Och det Ă€r vi inte ensamma om dĂ„ de har fĂ„tt flera priser för sin Heart Monitor. Coala Lifes innovation Ă€r ett utmĂ€rkt exempel pĂ„ den nuvarande trenden pĂ„ omrĂ„det, dĂ€r hemvĂ„rd blir allt vanligare. Jag Ă€r vĂ€ldigt glad över att Coala Life valde Innokas för att göra sin vision till verklighet, sĂ€ger Tommi Kaasalainen, Executive Vice President för Innokas Medical, i ett pressmeddelande.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2