Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ESA / Pierre Carril / RUAG Space Elektronikproduktion | 25 juni 2018

Ruag Space levererar delar till Copernicus-satelliter

De kommande Ätta Sentinel-miljösatelliterna till det europeiska observationsprogrammet Copernicus kommer att vara utrustade med 16 navigationsmottagare frÄn Ruag Space.
I april i Är meddelade Ruag Space att de levererade teknik till tvillingsatelliterna Sentinel-3A och 3B som anvÀnds i Copernicus-programmet. Nu stÄr det klart att rymdbolaget Àven levererar navigationsmottagare till ytterligare Ätta satelliter till Copernicus.

Navigationsmottagarna frÄn Ruag Space bestÀmmer satellitens nuvarande position med en noggrannhet pÄ bara nÄgra centimeter. Med hjÀlp av den noggranna positionen Àr en mycket exakt utvÀrdering av mÀtdata,som registreras av instrumenten ombord pÄ en satellit, möjlig. De kommande Ätta Sentinel-satelliterna kommer att vara utrustade med totalt 16 rymdkompatibla mottagare frÄn Ruag Space.

– Vi Ă€r den globala marknadsledaren för navigeringsmottagare, sĂ€ger Mats Warstedt, SVP Electronics, Ruag Space, i ett pressmeddelande.

De första tvÄ mottagarna för Sentinel-satelliter har redan levererats. De övriga 14 kommer att levereras successivt till sommaren 2019.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-21 11:24 V11.9.8-2