Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ChromoGenics AB Elektronikproduktion | 25 juni 2018

Volvo och ChromoGenics i miljonprojekt för smarta glas

Vinnova har beviljat bidrag pÄ 4 miljoner kronor till projektet Smarta Multifunktionella Glas som leds av Rise.
Innovationsprojektet bestÄr av koordinatorn Rise, ChromoGenics AB, Inwido Sverige AB, Hancap AB, Solibro Research AB, Vasakronan AB och Volvo Personvagnar AB.

Fokus för projektet Àr att ta fram en multifunktionell solskyddsprodukt som ska hjÀlpa med energibesparing och hÄllbara lösningar. Olika prototyper av multifunktionella glas och integrerade smarta elektronikstyrsystem ska utvecklas, testas och utvÀrderas i projektet, och slutprodukten ska kunna implementeras i byggnadsautomationssystem, lösningar för smarta hem eller fordon.

– Vi Ă€r stolta över att vara en del av innovationsprojektet som kommer att skapa möjligheter att bredda funktionaliteten för smarta glas och bidra till ökat anvĂ€ndande av vĂ„ra dynamiska glas ConverLight. Det finns mĂ„nga spĂ€nnande funktioner som kan adderas till vĂ„r produkts grundlĂ€ggande funktioner att förbĂ€ttra inomhuskomfort och reducera energiförbrukningen i byggnader, sĂ€ger Greger Gregard, CTO pĂ„ ChromoGenics, i ett pressmeddelande.

Forskningsprojektet Àr finansierat av det strategiska innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem som Àr en gemensam satsning av Vinnova, Formas och Energimyndigheten. Projektets totala budget Àr 8 miljoner kronor, varav 4 finansieras av Vinnova. Projektet Àr berÀknat att pÄgÄ frÄn juli 2018 till juni 2020.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2