Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Innokas Medical Elektronikproduktion | 26 juni 2018

Innokas och GrainSense arbetar mot gemensamt framtidsmål

Innokas Medical och finska GrainSense ingick 2016 ett samarbetsavtal. Det gemensamma intresset för de tvÄ parterna Àr att utveckla ett lÄngsiktigt och fruktbart partnerskap med nÀra samarbete och öppen kommunikation.
GrainSense Oy Àr ett företag sprunget ur Technical Research Center of Finland, VTT. GrainSenses mÄl Àr att expandera sina molnbaserade tjÀnster och teknologier baserade pÄ optiska teknologilösningar till den globala marknaden.

Företagets första produkt Àr en handhÄllen enhet för mÀtning av kornkvalitet. Samarbetet mellan Innokas Medical och GrainSense startade 2016 nÀr Innokas började bygga de första prototyperna för GrainSense. Den fÀrdiga produkten lanserades officiellt pÄ marknader hösten 2017 och den faktiska produktionen startades i början av 2018.

Produktionen av enheten sker pÄ Innokas fabrik i Kempele dÀr den tillverkas och monteras, men kalibrering utförs av GrainSense pÄ deras fabrik i UleÄborg.

– Vi har börjat sĂ€lja vĂ„r enhet i Baltikum, i Sverige och i Finland. Samtidigt söker vi aktivt efter nya distributörer frĂ„n Nordeuropa. FörsĂ€ljningsprognosen för detta Ă„r Ă€r hundratals enheter, sĂ€ger Edvard Krogius, CEO för GrainSense, i ett pressmeddelande.

Innokas Medicals affÀrsutvecklingsdirektör Mikko Kangas ser projektet som vÀldigt intressant för Innokas, Àven om företaget i vanliga fall bara fokuserar pÄ projekt relaterade till medicinsk utrustning.

– GrainSenses enhet Ă€r mycket intressant och kommer sĂ€kert att revolutionera spĂ„rningen av bĂ„de kvalitet och kostnadseffektivitet av odlingen under de kommande vĂ€xtsĂ€songerna, sĂ€ger han i ett pressmeddelande.

Det framtida mÄlet för bÄde Innokas och GrainSense Àr att utveckla ett lÄngsiktigt, fruktbart, nÀra samarbete med öppen kommunikation.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2