Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Bosch Elektronikproduktion | 27 juni 2018

Bosch investerar 10 miljarder i tysk tillverkningsfabrik

Den europeiska chiptillverkaren har pÄbörjat byggnationen av en ny fabrik i Dresden som kommer att producera halvledare för fordonsindustrin och IoT.
Bosch-koncernens anlÀggning för wafertillverkning Àr planerad att stÄ klar i slutet av 2019, dÄ installationen av produktionsmaskinerna startar.

Totalt investerar Bosch drygt 1 miljard euro (cirka 10 miljarder kronor) i anlÀggningen, som efter fabriken i Reutlingen Àr koncernens andra waferfabrik i Tyskland.

– I dag lĂ€gger vi grundstenen för framtidens waferfabrik, och dĂ€rmed grunden för att förbĂ€ttra mĂ€nniskors livskvalitet och deras sĂ€kerhet pĂ„ vĂ€gen. Halvledare Ă€r nyckeltekniken för IoT och framtida rörlighet. NĂ€r de installeras i bilens styrenheter, möjliggör de exempelvis automatisk, effektiv körning och bĂ€sta möjliga passagerarsĂ€kerhet, sĂ€ger Dirk Hoheisel, styrelsemedlem i Robert Bosch GmbH, i ett pressmeddelande.

Pilottillverkning vid den nya fabriken förvĂ€ntas starta i slutet av 2021. Tomten, som mĂ€ter cirka 100’000 kvadratmeter, kommer ocksĂ„ att rymma en nĂ€stan 72’000 kvadratmeter stor byggnad i flera plan med kontor och produktionsyta. Bosch uppskattar att cirka 700 personer kommer att arbeta vid anlĂ€ggningen, och de första anstĂ€llda berĂ€knas börja arbeta i början 2020.

© Bosch
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1