Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB Elektronikproduktion | 27 juni 2018

ABB investerar 265 miljoner kronor i ny svensk fabrik

Kraft- och automationsbolaget ABB investerar mer Àn 30 miljoner dollar (drygt 265 miljoner kronor) i en ny tillverkningsenhet för transformatorkomponenter i Sverige.
Produktionsenheten byggs nu vid ABB:s anlÀggning i Ludvika och kommer att innebÀra en stÀrkt produktion samt utökad kapacitet och utbud pÄ torra högspÀnningsgenomföringar för bolaget.

Genomföringar Ă€r ihĂ„liga, konformade enheter som gör att elektriska ledare kan passera sĂ€kert genom vĂ€ggar eller tankar och som isolerar ledaren och dess elektriska fĂ€lt vid dessa genomföringar. Genomföringar anvĂ€nder ofta olja som isolermaterial, men ”torra” genomföringar, som kommer att produceras pĂ„ den nya fabriken, anvĂ€nder sig istĂ€llet av epoxy, vilket gör dem sĂ€krare och mer miljövĂ€nliga.

– I och med den nya fabriken kan vi öka vĂ„r produktionskapacitet för att klara den ökade efterfrĂ„gan pĂ„ vĂ„ra innovativa torra epoxygenomföringingar. Denna investering stĂ€rker ABB:s satsning pĂ„ att vara vĂ€rldsledande inom utveckling av banbrytande tekniker och stĂ€rker ABB:s position som den givna partnern för ett starkare, smartare och grönare elnĂ€t, sĂ€ger Markus Heimbach, global chef för ABB:s affĂ€rsenhet Transformers som ingĂ„r i divisionen Power Grids, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1