Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Autoliv Elektronikproduktion | 02 juli 2018

Autoliv slutför avknoppning och Veoneer blir oberoende

Autoliv Inc. har meddelat att avknoppningen av dess verksamhetssegment Electronics har slutförts, och Veoneer Àr nu ett oberoende börsnoterat bolag.
I samband med att avknoppningen slutfördes inleddes i dag, 2 juli 2018, regelbunden handel i Veoneer, Inc. pÄ New York Stock Exchange och Nasdaq Stockholm, som ett oberoende bolag med inriktning mot aktiv sÀkerhet, sjÀlvkörande fordon och bilsÀkerhetselektronik.

– I dag firar vi att vi skapat tvĂ„ framstĂ„ende bolag ur ett. Var och en av bolagen har starka egenskaper som bidrar till individuell framgĂ„ng och uppdelningen möjliggör ytterligare fokus pĂ„ respektive kĂ€rnverksamhet som gör det möjligt att skapa ökat vĂ€rde för kunder, aktieĂ€gare och andra intressenter. Jag ser fram emot att leda Veoneers framtida utveckling inom marknaden för aktiv sĂ€kerhet och sjĂ€lvkörande fordon, samtidigt som jag behĂ„ller rollen som Autolivs ordförande för att skapa kontinuitet, sĂ€ger Jan Carlson, vd, koncernchef och ordförande för Veoneer och ordförande för Autoliv, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1