Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Rimaster Elektronikproduktion | 04 juli 2018

Rimaster vill bygga ut efter växande personalstyrka

Rimforsabaserade Rimaster har mÀrkt av ett ökat intresse för koncernens utvecklings- och tillverkningstjÀnster inom elsystem och kontrollpaneler.
Under 2017 arbetade koncernen med internationell tillvÀxt och etablerade samarbeten med flera globalt nÀrvarande kunder. Samtidigt har Rimaster Àven fÄtt förfrÄgningar frÄn innovativa lokala aktörer och bara under 2018 Ärs första mÄnader vÀxte personalstyrkan med 260 personer. För nÀrvarande finns 950 medarbetare inom Rimasterkoncernen, enligt ett pressmeddelande.

– En av de bidragande orsakerna till framgĂ„ngarna Ă€r att Rimaster Ă€r en mogen koncern. Vi har stabilitet inom alla vĂ„ra affĂ€rsomrĂ„den och har den tid och kraft som krĂ€vs för att utveckla verksamheten inom alla omrĂ„den. Vi jobbar kontinuerligt med ledarskaps-, organisations och kvalitetsfrĂ„gor, likstĂ€llt med produktionen. Allt fler kunder har Ă€ven upptĂ€ckt Rimasters unika erbjudande som systemintegratör. Det faktum att vi kan skapa sömlösa synergier mellan vĂ„ra Ă„tta olika affĂ€rsomrĂ„den bidrar ocksĂ„ till den kraftigt ökade efterfrĂ„gan, sĂ€ger Tomas StĂ„lnert, vd för Rimaster Group, i ett uttalande.

Med kundernas intresse för Rimaster har koncernen bestÀmt sig för att intensifiera byggandet av ny kapacitet. Det sker i form av automationsinvesteringar vid befintliga tillverkningsenheter, samt att koncernen övervÀger att etablera en helt ny produktionsanlÀggning pÄ ny ort.

– Exakt var, nĂ€r och hur Ă€r Ă€nnu inte beslutat men etableringsfasen Ă€r pĂ„börjad i form av en djupstudie. Vi
kommer att fokusera pÄ omrÄden med centralt geografiskt lÀge, nÀrhet till vÄra kunder och goda logistikmöjligheter kopplade till Europa. VÄrt val av region kommer ocksÄ att baseras pÄ sprÄklig kompetens och tillgÄngen pÄ arbetskraft, sÀger Tomas StÄlnert.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1