Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© stevanovicigor dreamstime.com Elektronikproduktion | 04 juli 2018

NTU och svensk forskning får 50 miljoner kronor

Knut och Alice Wallenbergs stiftelse donerar 50 miljoner kronor till Nanyang Technological University, NTU, i Singapore. Genom satsningen ska 25 unga forskare frÄn hela vÀrlden fÄ finansiering för ett Är i Singapore och ett Är i Sverige.
Knut och Alice Wallenbergs stiftelse donerar 50 miljoner kronor till programmet The Wallenberg-NTU Presidential Postdoctoral Fellowships, dÀr unga forskare frÄn hela vÀrlden fÄr finansiering i ett Är vid NTU i Singapore och ett Är vid nÄgot av de fem svenska universitet som Àr engagerade i WASP (Wallenberg AI, Autonomous System and Software program).

Forskaren kan Àven vara verksam hos nÄgon av WASP:s svenska industriella partners under sitt andra Är.

Utöver de 50 miljoner svenska kronor som Knut och Alice Wallenbergs stiftelse donerar till NTU, tillkommer medel frÄn WASP för det andra Äret dÄ de unga forskarna ska vara verksamma i Sverige. Det betyder att satsningen har en total budget pÄ motsvarande cirka 80 miljoner kronor.

– Samarbetet med Singapore och NTU, som Ă€r ett av de ledande universiteten i vĂ€rlden inom WASP:s forskningsomrĂ„den, Ă€r oerhört vĂ€rdefullt. Genom utbytet kommer internationellt ledande unga forskare att tillbringa tid i Sverige och skapa starka lĂ€nkar mellan forskningen i Singapore och Sverige, sĂ€ger Mille Millnert, ordförande i WASP, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1