Annons
Annons
© Siemens Elektronikproduktion | 16 juli 2018

EU-kommissionen undersöker Siemens förvärv av Alstom

Europeiska kommissionen har inlett en fördjupad undersökning för att bedöma det föreslagna förvärvet av Alstom av Siemens enligt EU:s sammanslagningsregler.
Både Siemens och Alstom är globala bolag inom järnvägstransporter, och kommissionen är oroad över att fusionen kan minska konkurrensen när det gäller leverans av flera typer av tåg och signalsystem.

– Tåg och signalutrustning som vägleder dem är avgörande för transporter i Europa. Kommissionen kommer att undersöka om det föreslagna förvärvet av Alstom från Siemens skulle beröva europeiska järnvägsoperatörer ett val av leverantörer och innovativa produkter, och leda till högre priser, vilket i slutändan kan skada de miljontals européer som använder järnvägstransporter varje dag för arbete eller fritid, säger kommissionär Margrethe Vestager, ansvarig för konkurrenspolicyn, i ett pressmeddelande.

Kommissionen kommer att göra en fördjupad undersökning av transaktionens effekter för att avgöra om de möjliga konkurrensproblemen bekräftas. Transaktionen anmäldes till kommissionen den 8 juni 2018 och kommissionen har nu 90 arbetsdagar på sig att fatta ett beslut.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1