Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kitron Elektronikproduktion | 23 juli 2018

Kitron investerar ytterligare – bygger ny fabrik

Kontraktstillverkaren Kitron har skördat en del framgÄngar pÄ kontinenten och efter att ha sett hur bra bolaget presterar i Litauen har Kitron bestÀmt sig för att utöka sin östeuropeiska nÀrvaro.
Bolaget meddelar nu att man har skrivit en avsiktsförklaring för en produktionsanlĂ€ggning i norra Polen. SjĂ€lva bygget av den 8’000 kvadratmeter stora anlĂ€ggningen Ă€r planerat att starta under det fjĂ€rde kvartalet med produktion redo att starta under det tredje kvartalet nĂ€sta Ă„r, meddelar Kitron via ett pressmeddelande.

I och med denna expansion planerar Kitron att anstĂ€lla ungefĂ€r 100 personer under det första verksamhetsĂ„ret – vilket förvĂ€ntas öka betydligt under de nĂ€rmaste Ă„ren till potentiellt 500 anstĂ€llda, skriver bolaget.

– Detta Ă€r ett viktigt steg för Kitron. Vi har sett en stark tillvĂ€xt, sĂ€rskilt för vĂ„r litauiska verksamhet, och vi ser behovet av att öka kapaciteten, sĂ€ger Peter Nilsson, vd för Kitron.

Investeringar och kapacitetsökning kommer successivt att ske under en period pÄ cirka fem Är. De totala utgifterna under denna period berÀknas uppgÄ till cirka 15 miljoner euro.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1