Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© otnaydur dreamstime.com Elektronikproduktion | 25 juli 2018

Saab utvecklar nytt självskyddssystem till Eurofighter

Saab har fÄtt en bestÀllning frÄn BAE Systems gÀllande utveckling av ett nytt pyrotekniskt sjÀlvskyddsystem till stridsflygplanet Eurofighter. Systemet skyddar mot radar- och infrarödstyrda hot.
BestÀllningen sker inom ett ramavtal mellan Saab och BAE Systems och omfattar utveckling produktion, stöd och framtida försÀljning av den pyrotekniska motmedelsfÀllaren Smart Dispenser System (SDS) till det brittiska flygvapnets stridsflygplan av typen Eurofighter Typhoon. FÀllaren kommer Àven ingÄ i det framtida Eurofightererbjudandet, det framgÄr av ett pressmeddelande.

SDS Àr den senaste generationen av Saabs pyrotekniska motmedelsfÀllare och ingÄr i produktfamiljen BOP, som anvÀnts pÄ olika typer av stridsflygplan under flera decennier.

“Det nya motmedelssystemet SDS innebĂ€r att sjĂ€lvskyddsförmĂ„gan för Eurofighter Typhoon blir Ă€nnu starkare eftersom vi optimerar fĂ€llningen av motmedel för att bekĂ€mpa hot. Detta gör att överlevnadsmöjligheterna i strid förbĂ€ttras avsevĂ€rt”, sĂ€ger Anders Carp, chef för Saabs affĂ€rsomrĂ„de Surveillance. ”VĂ„rt elektromekaniska sjĂ€lvskyddsystem BOL har anvĂ€nts pĂ„ Eurofighter Ă€nda sedan lanseringen och vi ser nu fram emot att med SDS förbĂ€ttra motmedelsförmĂ„gan ytterligare.”

Saab har levererat produkter och tjÀnster till det brittiska flygvapnet i nÀstan 40 Är, bland annat motmedelssystem, radar och sensorer som skyddar flygplan som Harrier, Tornado och Typhoon. Utvecklingen och integrationen av SDS kommer att Àga rum vid Saabs anlÀggning i JÀrfÀlla fram till 2020.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-2